Nyheter

Janne-och-Rocco

Janne & Rocco spolar skiten ur stan

“Vi har ett fritt skitjobb som man inte ska gräva ner sig i” säger Janne med ett skratt. Tillsammans med Rocco sköter han Iskads spolbil: en hel saneringsverkstad på hjul.Läs mer »
Iskad_Bild_40år_600

40 stolta år av sanering & samarbeten

Här ser du vår vd när ISKAD var ungt och nystartat – och idag. Mellan bilderna sträcker sig vår 40-åriga historia. Det ska vi fira med start i höst!Läs mer »

Markus röjer för både fest och vardag

Just nu storstädar vi och effektiviserar Iskads förråd. Så snart vi kan blir det 40-årsjubileum och grillfest!Läs mer »
corona-info-webb

Nu hjälper vi alla till med det vi kan!

Det nya coronaviruset är en stor utmaning för oss alla. Tillsammans kan vi göra skillnad där det verkligen behövs.Läs mer »
Ta den omtänksamma vägen på alla hjärtans dag

Ta den omtänksamma vägen på Alla hjärtans dag!

Omtanke om fastigheter och om dem som vistas där sysslar vi med året om. Därför är Alla hjärtans dag speciell för oss. Här får du några tips på hur du kan glädja andra den 14 februari.Läs mer »
checklista asbest

Skydda hälsan med vår checklista för asbest!

Ska ni renovera eller bygga om? Finns en risk för asbest i fastigheten? Kolla vår checklista för asbest så att du kan vara trygg att jobbet går rätt till.Läs mer »
Iskads fukttekniker

4 torra tips vid fuktskador

Fuktskador är bland det värsta en fastighetsägare kan råka ut för. Därför är det viktigt att du kan få hjälp av riktiga proffs när oturen är framme. Läs våra fukttekniker Pierre, Ulf och Ronnies fyra tips vid fuktskador.Läs mer »
iskad-ghost-busters

5 steg till en skräckfri höst och vinter

Precis som Ghostbusters sanerade spöken tar sig våra supersanerare tar sig an det mesta, även om det ibland är med skräckblandad förtjusning. Här får du 5 tips för en skräckfri höst och vinter.Läs mer »
Allan-isblästring

78,5 grader minus: iskall och skonsam sanering

Att blästra med is är ofta ett bra alternativ till att tvätta med vatten eller sandblästra. Det blir inga restprodukter som damm eller grus – förutom det man tvättar bort förstås.Läs mer »
Kullerbytta

Slå en kullerbytta (eller två) i sommar

Vi på Iskad hoppas att du ska få vara riktigt ledig med utrymme att både leka och slappa – antingen du föredrar korsord eller akrobatiska konster. Om något händer finns vi här för dig.Läs mer »
Grilla lugnt i sommar

Grilla lugnt i sommar

Så här års åker grillen fram och vi njuter av att både laga och äta mat utomhus. Håll huvudet kallt bara,Läs mer »
Duva

Gulliga fåglar kan sprida otäcka sjukdomar

Fåglar kvittrar härligt men tyvärr kan de sprida mer än bara glädje. Just nu ökar antalet fall av papegojsjukan som människor kan få efter kontakt med fågelspillning. Agera i tid så slipper du sjukdomar, mögel och frätskador.Läs mer »
Alla-hjartans-dag

Sprid lite värme på alla hjärtans dag!

På Iskad gillar vi äkta omtanke på arbetsplatsen och därför har vi i år tagit fram en glädjande lapp att sätta upp på jobbet. Riv av en lapp och ta den pepp du själv behöver – eller ge bort till någon du vill ge uppskattning. Läs mer »
5 saker att kolla för en skönare vinter

5 saker att kolla för en skönare vinter

Här får du 5 bra tips så att din fastighetsvinter blir skönare och mindre kostsam. Jobba smart och kolla de här sakerna nu för att slippa problem när kylan smäller till på allvar.Läs mer »
ISKAD-logga

Bättre och bättre sanering sedan 1980

Vi är väldigt stolta över att 93% av våra kunder upplever service och kvalitet på våra produkter som mycket bra. Nu fortsätter vi att utveckla för en ännu bättre sanering!Läs mer »
Iskad och supersanerarna - klotterbana

Gaah! Trött på klotter?

Bli av med frustrationen nu! Gå loss rejält på klotter i vår nya spelbana. Testa dina förmågor och se om du är en äkta Supersanerare.Läs mer »
duvträck

Vårkänslor? Håll koll på turturduvorna.

Vårkänslor i luften – så håller du koll på turturduvorna. Skydda din fastighet mot duvor och hälsofarligt duvträck med våra enkla tips!Läs mer »
kärlekskupong

Vi har fixat din gåva på Alla hjärtans dag

I saneringsbranschen är det vårt uppdrag att bry oss om allt från ledsna fasader till mögelskadade vindsutrymmen. Men viktigast är att viLäs mer »
Alla hjärtans dag på jobbet

Äkta omtanke når längre än fasaden

Som sanerare visar vi fastigheter och människor omtanke året om – även bakom fasaden. Passa på att visa dina kollegorLäs mer »
God jul

Helt seriöst: Tack för ett superkul 2017!

Tack alla kunder och leverantörer för året som gått. Vi fortsätter att hålla fanan högt för sanering av högsta kvalitet. 2017Läs mer »
Iskad och Supersanerarna

Spelpremiär! Är du också en Supersanerare?

Nu släpper Iskad som enda saneringsfirma ett alldeles eget spel. Spela och se om du också kan bli en Supersanerare!Läs mer »
Paranormal sanering

Håll det läskiga borta

När det är som mörkast på året behöver vi jobba extra hårt för att hålla otäcka krafter borta. Se vår film om Paranormal sanering om du vågar! Läs mer »
Klotterbild

Så minskar du klottret

Klotter är ett konstant problem för många fastighetsägare. Här får du 3 tips för att minska risken och minimera saneringskostnaderna.Läs mer »
Vasakronan

Vasakronan och Iskad: tajta partners

Mycket har hänt sen Iskad och Ove Enryd på Vasakronan började jobba ihop 1988. Somligt kul och en hel del akututryckningar. Resultatet: en skönare och enklare vardag för kunden och deras hyresgäster.Läs mer »
Sommarhälsning

Ha en skön problemfri sommar!

Ta ledigt på riktigt i sommar. Här är 5 smarta tips som gör att du slipper översvämningar, fasadskador och klotter under semestern.Läs mer »

Är du redo för våren?

När vårsolen lyser upp blir smutsen synlig. Visste du att en ren fasad förebygger fuktskador och minskar risken för höga uppvärmningskostnader?Läs mer »
Kemsanering

Rent hjärtlig sanering

Så här kring alla hjärtans dag känner vi oss lite extra kärleksfulla och bjuder er på en film om en kemsanering som vi nästan rodnar av.Läs mer »
Bilden visar ISKADs kolsyreisblästring

Kyligt värre med kolsyreis

Visste du att man kan sanera med kolsyreisblästring? Det är en steril och torr metod som inte lämnar några andra rester än det material som ska blästras bort. Läs mer »
God jul önskar Iskad

God jul och tack för 2016

Vi på Iskad vill tacka alla våra kunder, leverantörer och medarbetare för ännu ett fint år med goda samarbeten.Läs mer »

Asbest i fastigheten?

Det här bör du känna till om asbest om du bygger om. Vi har asbestsanerat på rätt sätt sen 1980!Läs mer »

Hederspris till Iskads Mikael Södergren

Ur motiveringen: ”Han har under 40 år lett utvecklingsarbetet och lyft anseendet och skapat seriositet för en hel bransch.”Läs mer »
Paranormal sanering

Ett enda misstag räcker

… för att orsaka en paranormal sanering. Vi har unika bilder på ett skrämmande fall.Läs mer »

Iskad är Årets saneringsentreprenör 2016

Ur motiveringen: ”… för att under många år legat i framkant när det gäller utveckling och nytänkande inom verksamhetsområdet industri- och skadesanering tilldelas priset för Årets Saneringsentreprenör till Industri- & Skadesanering AB.”Läs mer »

Snäll kultur viktigt i riskfylld miljö

Robin Martinussen, ny arbetsledare för Iskads asbestavdelning, vill bygga en snäll kultur. Det är viktigt för säkerheten, som alltid kommer först i saneringsbranschenn.Läs mer »

Surt träck ska väck

Duvor kan sprida sjukdomar och skada fastigheter. Därför är det viktigt att sanera efter duvor snabbt och professionellt som i vår film.Läs mer »

Brinner du också för att grilla?

”Sommartider hej hej sommartider”. Äntligen har grillarna åkt fram. Visst är det härligt att grilla, men var försikitig så att du inte får sota för rök- eller brandskador. Läs mer »

Vilken fasad visar du upp?

Smutsiga husfasader ger en känsla av ett ofräscht närområde och kan orsaka frostskador där fukt kan tränga in. Det är viktigt att tvätta fasaderna regelbundet.Läs mer »

VI TACKAR FREDRIK MED TILLBAKABLICK PÅ HANS TID PÅ ISKAD

Fredrik Persson har arbetat på Iskad i nästan 15 år, och de sista åren som arbetsledare för asbestavdelningen. Nu går han vidare mot nya äventyr.Läs mer »

VÅRGRILLNING – EN TRADITION

Nu är våren kommen och som traditionen bjuder firar vi in den med att servera våra kunder och samarbetspartners en härlig grillunch. Läs mer »

SNABBHET, FÖRVALTARENS FRÄMSTA TIPS ATT FÖREBYGGA KLOTTER

Klotter bjuder in till mer klotter. Därför är det viktigaste att hantera klotter direkt, berättar Johan som koordinerar drift och underhåll av kommunala fastigheter. Läs mer »