Nyheter

Allan-isblästring

78,5 grader minus: iskall och skonsam sanering

Att blästra med is är ofta ett bra alternativ till att tvätta med vatten eller sandblästra. Det blir inga restprodukter som damm eller grus – förutom det man tvättar bort förstås.Läs mer »
Kullerbytta

Slå en kullerbytta (eller två) i sommar

Vi på Iskad hoppas att du ska få vara riktigt ledig med utrymme att både leka och slappa – antingen du föredrar korsord eller akrobatiska konster. Om något händer finns vi här för dig.Läs mer »
Grilla lugnt i sommar

Grilla lugnt i sommar

Så här års åker grillen fram och vi njuter av att både laga och äta mat utomhus. Håll huvudet kallt bara,Läs mer »
Duva

Gulliga fåglar kan sprida otäcka sjukdomar

Fåglar kvittrar härligt men tyvärr kan de sprida mer än bara glädje. Just nu ökar antalet fall av papegojsjukan som människor kan få efter kontakt med fågelspillning. Agera i tid så slipper du sjukdomar, mögel och frätskador.Läs mer »
Alla-hjartans-dag

Sprid lite värme på alla hjärtans dag!

På Iskad gillar vi äkta omtanke på arbetsplatsen och därför har vi i år tagit fram en glädjande lapp att sätta upp på jobbet. Riv av en lapp och ta den pepp du själv behöver – eller ge bort till någon du vill ge uppskattning. Läs mer »
5 saker att kolla för en skönare vinter

5 saker att kolla för en skönare vinter

Här får du 5 bra tips så att din fastighetsvinter blir skönare och mindre kostsam. Jobba smart och kolla de här sakerna nu för att slippa problem när kylan smäller till på allvar.Läs mer »
ISKAD-logga

Bättre och bättre sanering sedan 1980

Vi är väldigt stolta över att 93% av våra kunder upplever service och kvalitet på våra produkter som mycket bra. Nu fortsätter vi att utveckla för en ännu bättre sanering!Läs mer »
Iskad och supersanerarna - klotterbana

Gaah! Trött på klotter?

Bli av med frustrationen nu! Gå loss rejält på klotter i vår nya spelbana. Testa dina förmågor och se om du är en äkta Supersanerare.Läs mer »
duvträck

Vårkänslor? Håll koll på turturduvorna.

Vårkänslor i luften – så håller du koll på turturduvorna. Skydda din fastighet mot duvor och hälsofarligt duvträck med våra enkla tips!Läs mer »
kärlekskupong

Vi har fixat din gåva på Alla hjärtans dag

I saneringsbranschen är det vårt uppdrag att bry oss om allt från ledsna fasader till mögelskadade vindsutrymmen. Men viktigast är att viLäs mer »
Alla hjärtans dag på jobbet

Äkta omtanke når längre än fasaden

Som sanerare visar vi fastigheter och människor omtanke året om – även bakom fasaden. Passa på att visa dina kollegorLäs mer »
God jul

Helt seriöst: Tack för ett superkul 2017!

Tack alla kunder och leverantörer för året som gått. Vi fortsätter att hålla fanan högt för sanering av högsta kvalitet. 2017Läs mer »
Iskad och Supersanerarna

Spelpremiär! Är du också en Supersanerare?

Nu släpper Iskad som enda saneringsfirma ett alldeles eget spel. Spela och se om du också kan bli en Supersanerare!Läs mer »
Paranormal sanering

Håll det läskiga borta

När det är som mörkast på året behöver vi jobba extra hårt för att hålla otäcka krafter borta. Se vår film om Paranormal sanering om du vågar! Läs mer »
Klotterbild

Så minskar du klottret

Klotter är ett konstant problem för många fastighetsägare. Här får du 3 tips för att minska risken och minimera saneringskostnaderna.Läs mer »
Vasakronan

Vasakronan och Iskad: tajta partners

Mycket har hänt sen Iskad och Ove Enryd på Vasakronan började jobba ihop 1988. Somligt kul och en hel del akututryckningar. Resultatet: en skönare och enklare vardag för kunden och deras hyresgäster.Läs mer »
Sommarhälsning

Ha en skön problemfri sommar!

Ta ledigt på riktigt i sommar. Här är 5 smarta tips som gör att du slipper översvämningar, fasadskador och klotter under semestern.Läs mer »

Är du redo för våren?

När vårsolen lyser upp blir smutsen synlig. Visste du att en ren fasad förebygger fuktskador och minskar risken för höga uppvärmningskostnader?Läs mer »
Kemsanering

Rent hjärtlig sanering

Så här kring alla hjärtans dag känner vi oss lite extra kärleksfulla och bjuder er på en film om en kemsanering som vi nästan rodnar av.Läs mer »
Bilden visar ISKADs kolsyreisblästring

Kyligt värre med kolsyreis

Visste du att man kan sanera med kolsyreisblästring? Det är en steril och torr metod som inte lämnar några andra rester än det material som ska blästras bort. Läs mer »
God jul önskar Iskad

God jul och tack för 2016

Vi på Iskad vill tacka alla våra kunder, leverantörer och medarbetare för ännu ett fint år med goda samarbeten.Läs mer »

Asbest i fastigheten?

Det här bör du känna till om asbest om du bygger om. Vi har asbestsanerat på rätt sätt sen 1980!Läs mer »

Hederspris till Iskads Mikael Södergren

Ur motiveringen: ”Han har under 40 år lett utvecklingsarbetet och lyft anseendet och skapat seriositet för en hel bransch.”Läs mer »
Paranormal sanering

Ett enda misstag räcker

… för att orsaka en paranormal sanering. Vi har unika bilder på ett skrämmande fall.Läs mer »

Iskad är Årets saneringsentreprenör 2016

Ur motiveringen: ”… för att under många år legat i framkant när det gäller utveckling och nytänkande inom verksamhetsområdet industri- och skadesanering tilldelas priset för Årets Saneringsentreprenör till Industri- & Skadesanering AB.”Läs mer »

Snäll kultur viktigt i riskfylld miljö

Robin Martinussen, ny arbetsledare för Iskads asbestavdelning, vill bygga en snäll kultur. Det är viktigt för säkerheten, som alltid kommer först i saneringsbranschenn.Läs mer »

Surt träck ska väck

Duvor kan sprida sjukdomar och skada fastigheter. Därför är det viktigt att sanera efter duvor snabbt och professionellt som i vår film.Läs mer »

Brinner du också för att grilla?

”Sommartider hej hej sommartider”. Äntligen har grillarna åkt fram. Visst är det härligt att grilla, men var försikitig så att du inte får sota för rök- eller brandskador. Läs mer »

Vilken fasad visar du upp?

Smutsiga husfasader ger en känsla av ett ofräscht närområde och kan orsaka frostskador där fukt kan tränga in. Det är viktigt att tvätta fasaderna regelbundet.Läs mer »

VI TACKAR FREDRIK MED TILLBAKABLICK PÅ HANS TID PÅ ISKAD

Fredrik Persson har arbetat på Iskad i nästan 15 år, och de sista åren som arbetsledare för asbestavdelningen. Nu går han vidare mot nya äventyr.Läs mer »

VÅRGRILLNING – EN TRADITION

Nu är våren kommen och som traditionen bjuder firar vi in den med att servera våra kunder och samarbetspartners en härlig grillunch. Läs mer »

SNABBHET, FÖRVALTARENS FRÄMSTA TIPS ATT FÖREBYGGA KLOTTER

Klotter bjuder in till mer klotter. Därför är det viktigaste att hantera klotter direkt, berättar Johan som koordinerar drift och underhåll av kommunala fastigheter. Läs mer »

100.000 liter brännolja stoppades att nå Mälaren

Saneringen efter den stora oljeolyckan på Beckomberga Sjukhus 1995 är ett av våra mest riskfyllda projekt. Våra medarbetare berättar om sina upplevelser. Läs mer »

Shit happens, även på alla hjärtans dag

Ibland blir det inte som man tänkt sig, det skiter sig helt enkelt. Med filmen ”Shit happens” önskar vi dig en glad Alla hjärtans dag. Läs mer »

KUNSKAP – DIN MEDICIN MOT ASBEST 

Vet du hur du identifierar asbest och vilka hälsorisker som asbest medför? Testa dina kunskaper och lär dig mer om detta totalförbjudna ämne. Läs mer »

TACK FÖR ETT FÄRGSPRAKANDE ÅR!

Vi tackar alla våra kunder, leverantörer och medarbetare för året som gått. 2015 har bjudit på mycket glädje och spännande utmaningar.Läs mer »

SANERINGSHJÄLTAR SOM TAR HAND OM SVINSTIOR

Vi sanerar platser som är betydligt värre än svinstian i filmen. Lukt och smuts i lägenheter efter rök, avföring, döda djur, avlidna eller boende som lever i misär är några exempel.Läs mer »

Effektiv sanering – från avloppsrör till ytskikt

Droppar från en vattenledning eller ett illaluktande avlopp kan snabbt få tråkiga konsekvenser. Det gäller att åtgärda problemet innan det resulterar i vattenskador. Läs mer »

Fukttekniker sökes

Vi söker en erfaren fukttekniker som gärna har några års erfarenhet av avfuktning, fuktutredningar och åtgärdsplaner. Läs mer »

Iskad i P1: Säker asbestsanering för hälsans skull

I Plånboken i P1 kan du lära dig mer om asbest och hur du kan skydda dig från oseriösa sanerare i branschen. Lyssna när vår Jimmy Sundberg sanerar säkert. Läs mer »