4 torra tips vid fuktskador

Iskads fukttekniker

Fuktskador är bland det värsta en fastighetsägare kan råka ut för. Därför är det viktigt att du kan få hjälp av riktiga proffs när oturen är framme. Hos oss får du hjälp av någon av våra fukttekniker Pierre, Ulf eller Ronnie med din fuktskada.

Enligt Pierre är det viktigaste vid en fuktskada att du direkt försöker begränsa skadan och skaffar proffshjälp, så att du snabbt får avfuktningsutrustning på plats som är anpassad för din skada. Tiden är inte din vän när en fuktskada har uppstått!

Det Pierre tycker är mest utmanande i jobbet som fukttekniker är att bedöma vad som går att avfukta och vad som måste rivas. Det gäller särskilt i badrum och våtrum, där fuktskador kan få stora konsekvenser.

Här är Pierres 4 bästa tips för dig som är fastighetsägare:

  1. Se över diskbänksavlopp och vattenrör under era diskhoar med jämna mellanrum. Det är lätt hänt att man råkar komma åt rören, så att de tar skada eller glider isär och droppar obemärkt under lång tid.

  2. Dokumentera fuktskadan väl redan från början, så har du kontroll på vad som har hänt. Dessutom går felsökningen snabbare och dialogen med ditt försäkringsbolag underlättas.

  3. Ta aldrig några genvägar när du bygger badrum och andra våtrumsytor. Anlita en bra entreprenör som arbetar efter gällande branschregler och levererar rätt kvalitetsdokument.
  4. Se till att det är plusgrader överallt där det finns vattenrör så att det inte fryser.

Ulf_Aronsson

Vi vill även passa på att önska Ulf Aronsson välkommen till ISKADs gäng med fukttekniker. Han kommer närmast från Skanska, där han faktiskt var kund hos ISKAD.

Behöver du hjälp med fuktsanering? Klicka här för att få hjälp.