Nyheter

foto: John Resborn

En inspirationskälla lämnar Iskad

Det dags för vår kära kollega Robin Martinussen att ta sig an nya äventyr. Vi vill tacka honom för hansLäs mer »
Animerad asbestsanerare med jultomtemössa

God jul och tack för i år!

Svisch sa det, och så var ännu ett år förbi. Varmt tack till alla er kunder, leverantörer och kollegor för ett fint 2022. Läs mer »
slipning av tak

Damma av dina kunskaper om kvartsdamm

Kvarts är jordens vanligaste mineral och finns i sten, betong och sand. När det dammar och vi andas in det kan vi få svåra sjukdomar som stendammslunga.Läs mer »
Maskros mot blå himmel

Äntligen sommar! Dags att andas ut.

Hoppas du kan sänka axlarna, släppa plikterna och ta riktigt djupa andetag i sommar. Läs mer »
Malin Söderson Iskad Årets byggkvinna 2022

Årets byggkvinna 2022!

”En stor förebild och en ledare som tar ansvar, utvecklar och leder personerna i sin omgivning” säger juryns Catharina Elmsäter-Svärd, vd Byggföretagen.Läs mer »
Malin-vd-Iskad-Arets-Byggkvinna-finalist-2022-nyhet

Iskads vd Malin finalist i Årets Byggkvinna

Iskads vd Malin Söderson är en av tre finalister i Årets Byggkvinna. Hon har gjort Iskad till en plats där man vågar prata om svåra ämnen.Läs mer »
Alla hjärtans dag-hälsning

Skicka din egen alla hjärtans dag-hälsning

Omtanke är grunden i vår affärsidé hela året om. Därför vill vi hjälpa dig att göra någon glad på Alla hjärtans dag. Läs mer »
Lys upp julen med omsorg

Lys upp julen med omsorg

Julpynt och levande ljus är härligt men lys upp med omsorg. Vi önskar god jul med skarpa tips på hur du som är fastighetsägare förebygger brand.Läs mer »
Pierres fukttips - Iskad

4 torra tips för att slippa dyra fuktskador

Fuktskador är bland det värsta en fastighetsägare kan råka ut för. Läs vår fukttekniker Pierres fyra tips vid fuktskador.Läs mer »
Iskad-Halloween

Ha en lagom läskig Halloween

Stäng kylan ute så undviker du vanliga problem i fastigheten så här års och slipper få besök av oss. Ha en lagom läskig Halloween!Läs mer »
5 hösttips för en skönare vinter

5 hösttips för en skönare vinter

Ha koll på de här sakerna så slipper du problem när kylan smäller till på allvar!Läs mer »
En väg mot en solnedgång.

Ta den vilsamma vägen i sommar

Ett annorlunda år ligger bakom oss och vi är många som längtar efter ledighet. Läs mer »
Quiz om kvartsdamm

Har du koll på kvartsdamm? Quizza och vinn en grill!

Testa dina kunskaper om kvartsdamm i vårt quiz. Prickar du in många rätt kanske du blir den lyckliga vinnaren!Läs mer »
slipning av tak

Kvartsdamm skadar våra lungor. Håll koll!

Kvartsdammet uppstår vid slipning, rivning och håltagning i sten och betong samt när vi sopar sand. Små osynliga partiklar ger allvarliga sjukdomar. Vi hjälper dig ha koll på arbetsmiljön och ditt ansvar.Läs mer »
person i skyddsutrustning

Fakta om kvartsdamm, regler och skydd

Kvarts som dammar upp från sten, betong och sand ger svåra sjukdomar. Här hittar du fakta om kvartsdamm och vad lagen säger om hur du skyddar dig.Läs mer »
Isblästring

Iskall sanering i 78,5 grader minus

Isblästring är coolt värre – 78,5 minusgrader! Dessutom lämnar det inga rester, repar inga ytor och är skonsamt mot både miljö och människor.Läs mer »
Alla hjärtans dag-hälsning

Gör din egen Alla hjärtans dag-hälsning

På Iskad gillar vi äkta omtanke. Därför har vi fixat ett enkelt sätt för dig att göra någon glad på Alla hjärtans dag på söndag. Läs mer »
Asbest syns inte

Det som skadar mest syns inte.

Att titta riktigt noga hjälper tyvärr inte. Asbestfibrer går inte ens att se med förstoringsglas. Tänk att något så litet kan göra så stor skada!Läs mer »
God jul från Iskad 2020

God jul och välkommen 2021 – vi längtar!

Tack alla kunder, samarbetspartners, leverantörer och kollegor för ett år när vi gemensamt fick tänka nytt och ta extra väl hand om varandra. Tillsammans är vi som bäst – det har blivit extra tydligt under 2020.Läs mer »
En pappa och hans dotter - Iskad en tillbakablick

Iskad 40 år – en tillbakablick

En pappa och hans dotter i en båt för ungefär fyrtio år sen. Då var det ingen som visste att de här två skulle styra en helt annan skuta ihop några årtionden senare: saneringsföretaget Iskad.Läs mer »
Hurra!

Supersanerare i 40 år – dags att fira!

I fyra årtionden har vi gjort världen finare ”The Iskad Way”! Häng med och fira med oss genom att delta i vårt quiz: Vem vet mest om Iskad?Läs mer »
Janne-och-Rocco

Janne & Rocco spolar skiten ur stan

“Vi har ett fritt skitjobb som man inte ska gräva ner sig i” säger Janne med ett skratt. Tillsammans med Rocco sköter han Iskads spolbil: en hel saneringsverkstad på hjul.Läs mer »
Iskad 40

40 stolta år av sanering & samarbeten

Här ser du vår vd när ISKAD var ungt och nystartat – och idag. Mellan bilderna sträcker sig vår 40-åriga historia. Det ska vi fira med start i höst!Läs mer »

Markus röjer för både fest och vardag

Just nu storstädar vi och effektiviserar Iskads förråd. Så snart vi kan blir det 40-årsjubileum och grillfest!Läs mer »
corona-info-webb

Nu hjälper vi alla till med det vi kan!

Det nya coronaviruset är en stor utmaning för oss alla. Tillsammans kan vi göra skillnad där det verkligen behövs.Läs mer »
Ta den omtänksamma vägen på alla hjärtans dag

Ta den omtänksamma vägen på Alla hjärtans dag!

Omtanke om fastigheter och om dem som vistas där sysslar vi med året om. Därför är Alla hjärtans dag speciell för oss. Här får du några tips på hur du kan glädja andra den 14 februari.Läs mer »
checklista asbest

Skydda hälsan med vår checklista för asbest!

Ska ni renovera eller bygga om? Finns en risk för asbest i fastigheten? Kolla vår checklista för asbest så att du kan vara trygg att jobbet går rätt till.Läs mer »
Iskads fukttekniker

4 torra tips vid fuktskador

Fuktskador är bland det värsta en fastighetsägare kan råka ut för. Därför är det viktigt att du kan få hjälp av riktiga proffs när oturen är framme. Läs våra fukttekniker Pierre, Ulf och Ronnies fyra tips vid fuktskador.Läs mer »
iskad-ghost-busters

5 steg till en skräckfri höst och vinter

Precis som Ghostbusters sanerade spöken tar sig våra supersanerare tar sig an det mesta, även om det ibland är med skräckblandad förtjusning. Här får du 5 tips för en skräckfri höst och vinter.Läs mer »
Allan-isblästring

78,5 grader minus: iskall och skonsam sanering

Att blästra med is är ofta ett bra alternativ till att tvätta med vatten eller sandblästra. Det blir inga restprodukter som damm eller grus – förutom det man tvättar bort förstås.Läs mer »
Kullerbytta

Slå en kullerbytta (eller två) i sommar

Vi på Iskad hoppas att du ska få vara riktigt ledig med utrymme att både leka och slappa – antingen du föredrar korsord eller akrobatiska konster. Om något händer finns vi här för dig.Läs mer »
Grilla lugnt i sommar

Grilla lugnt i sommar

Så här års åker grillen fram och vi njuter av att både laga och äta mat utomhus. Håll huvudet kallt bara,Läs mer »
Duva

Gulliga fåglar kan sprida otäcka sjukdomar

Fåglar kvittrar härligt men tyvärr kan de sprida mer än bara glädje. Just nu ökar antalet fall av papegojsjukan som människor kan få efter kontakt med fågelspillning. Agera i tid så slipper du sjukdomar, mögel och frätskador.Läs mer »
Alla-hjartans-dag

Sprid lite värme på alla hjärtans dag!

På Iskad gillar vi äkta omtanke på arbetsplatsen och därför har vi i år tagit fram en glädjande lapp att sätta upp på jobbet. Riv av en lapp och ta den pepp du själv behöver – eller ge bort till någon du vill ge uppskattning. Läs mer »
5 hösttips för en skönare vinter

5 saker att kolla för en skönare vinter

Här får du 5 bra tips så att din fastighetsvinter blir skönare och mindre kostsam. Jobba smart och kolla de här sakerna nu för att slippa problem när kylan smäller till på allvar.Läs mer »
ISKAD-logga

Bättre och bättre sanering sedan 1980

Vi är väldigt stolta över att 93% av våra kunder upplever service och kvalitet på våra produkter som mycket bra. Nu fortsätter vi att utveckla för en ännu bättre sanering!Läs mer »
Iskad och supersanerarna - klotterbana

Gaah! Trött på klotter?

Bli av med frustrationen nu! Gå loss rejält på klotter i vår nya spelbana. Testa dina förmågor och se om du är en äkta Supersanerare.Läs mer »
duvträck

Vårkänslor? Håll koll på turturduvorna.

Vårkänslor i luften – så håller du koll på turturduvorna. Skydda din fastighet mot duvor och hälsofarligt duvträck med våra enkla tips!Läs mer »
kärlekskupong

Vi har fixat din gåva på Alla hjärtans dag

I saneringsbranschen är det vårt uppdrag att bry oss om allt från ledsna fasader till mögelskadade vindsutrymmen. Men viktigast är att viLäs mer »
Alla hjärtans dag på jobbet

Äkta omtanke når längre än fasaden

Som sanerare visar vi fastigheter och människor omtanke året om – även bakom fasaden. Passa på att visa dina kollegorLäs mer »