Årets byggkvinna 2022!

Malin Söderson Iskad Årets byggkvinna 2022

”En stor förebild och en ledare som tar ansvar, utvecklar och leder personerna i sin omgivning” säger juryns Catharina Elmsäter-Svärd, vd Byggföretagen.

Vår vd Malin Söderson har vunnit priset Årets byggkvinna 2022! Under hennes ledning har Iskad blivit en arbetsplats där vi vågar prata om svåra saker som machokultur och psykisk ohälsa. Det ger ringar på vattnet och har gjort oss till ännu bättre supersanerare som tar ansvar, samarbetar och levererar med yrkesstolthet och ärlighet som ledord.

Juryns motivering
Vinnaren av priset ’Årets byggkvinna’ tilldelas en kvinna som inte bara är en otrolig förebild, utan även en ledare som tar ansvar, utvecklar och leder personerna i hennes omgivning.

I sitt ledarskap tar hon ansvar för olika områden som rör den psykosociala arbetsmiljön, rutiner vid planering och utvecklingen av en maskinpark. Hon är en person som genom ett konsekvent och långsiktigt arbete har byggt upp en företagskultur som gynnar medarbetarna. Hon imponerar och inspirerar branschen till att ta helhetsansvar för företag och fortsätta utveckla processer och rutiner allt eftersom att tiderna ändras.

Årets byggkvinna är en självklar vinnare som med engagemang, stort ansvar och kompetens inte bara leder sig själv och sitt företag till utveckling utan även sina medarbetare.

Så här säger Malin själv:
– Jag har funderat mycket över vilken sorts människa jag vill vara. Jag har kommit fram till att ’kill them with kindness’ är ett begrepp som passar mig bra – jag vill vara snäll.

Läs mer om utmärkelsen här.