En inspirationskälla lämnar Iskad

foto: John Resborn

Det dags för vår kära kollega Robin Martinussen att ta sig an nya äventyr. Vi vill tacka honom för hans engagemang i våra kunder och kollegor de här åren, vi kommer sakna honom mycket. Vår vd Malin Söderson tillsammans med vår arbetsledare Pierre Abdé kommer tills vidare vara de som tar över Robins arbetsuppgifter.

Det var en slumpens dag när Robin, med en pirrande känsla av osäkerhet och förväntan, stegade in genom dörrarna på Iskad för sju år sedan. Vad som började som en tillfällighet förvandlades snabbt till en fantastisk resa fylld av utmaningar, personlig utveckling och en varm företagskultur.

Här är historien om Robin och hans inspirerande tid på Iskad

Robin sökte aldrig aktivt jobbet på ISKAD, det var istället Malin, då en tidigare kund och en person han alltid haft en förkärlek för, som ledde honom dit. Att komma till Iskad kändes som att komma till en liten familj där frihet och mandat präglade arbetskulturen. Robin tänkte initialt att han skulle stanna i högst fem år, men det blev sju, för han trivdes för bra. Iskad blev inte bara ett jobb, det blev hans andra familj.

Utveckling av varm och modern företagskultur

Robin beskriver sin tid på Iskad som en ständig balansakt mellan utmaningar och belöningar. Att bryta gamla vanor och forma en ny företagskultur var en av de stora utmaningarna. Från att ha haft gamla och omoderna system till att digitalisera arbetsflöden och skapa effektiva processer, har det varit en resa av kontinuerlig förbättring. Robin har alltid varit en pådrivande kraft i att förändra och utveckla, samtidigt som han inte tvekat att städa på sin egen trapp först.

Personlig utveckling  i trygg arbetsmiljö

Under sina år på Iskad har Robin inte bara fått möjlighet att växa i sin professionella roll, utan även som individ. Att investera i sin egen utveckling har varit en viktig del av hans resa. Han har tagit hjälp och tack vare Malins stöd och uppmuntran har han lärt sig att vara kritisk mot sig själv och vågat bli en tryggare och mer självsäker person. Det är denna personliga utveckling och värdet av att kommunicera öppet och ärligt som har motiverat honom att gå framåt.

Iskads företagskultur är inget mindre än en stor kramgo familj. Ledningen har aktivt främjat närvaro, enighet och en positiv atmosfär där rösten aldrig behöver höjas högt för att göra sig hörd. Det är en arbetsplats där man tar hand om varandra och hjälper till när det behövs. Det är den hjärtevärmande gemenskapen och omsorgen om varandra som gör Iskad till en plats där alla trivs och kan blomstra.

Här finns möjligheten att växa

På frågan om Robin skulle rekommendera Iskad till andra som söker arbete i samma bransch är svaret ett tydligt ”absolut!”. Det är en fantastisk och välbemannad arbetsplats med roliga jobb och en hög grad av frihet. Iskad har en unik förmåga att dra nytta av varje persons styrkor och hitta lösningar när alla andra ger upp. Här finns möjligheten att växa och utvecklas tillsammans med en grupp av fantastiska människor.

Nästa äventyr

Men allt har sin tid och nyligen kom ett erbjudande som Robin inte kunde motstå. Det kom från Sweco, ett stort bolag med stora ambitioner inom den industriella sektorn. Sweco sökte att utveckla sin industriella sida och dra in externa kontakter, och Robin såg det som en fantastisk möjlighet att vara en del av denna resa. Att få hamna på beställarsidan och lära sig ännu mer, både på nationell och internationell nivå, var något som han inte kunde tacka nej till. Trots att det var svårt att lämna sin kära ”lilla familj” på Iskad, visste Robin att det var dags för honom att vidga sina horisonter och ta ytterligare steg framåt i sin karriär.

När Robin nu står inför nya äventyr präglas han av både vemod och tacksamhet. Han kommer att sakna den varma och stöttande miljön på Iskad, där han har haft människor vid sin sida genom ljusa och mörka stunder. Men han lämnar företaget med en känsla av stolthet över den gemensamma utvecklingen och framgången som de har uppnått tillsammans. Robin har lärt sig att vara prestigelös, att låta andra skina och att stå upp för sina medarbetare. Genom sitt affärsmässiga sinne och förmågan att se möjligheter har han bidragit till Iskads framgång. Iskad kommer alltid att vara en viktig del av hans liv, och Robin bär med sig värdefulla erfarenheter som kommer att forma hans framtida resa.

En förebild för oss

Med Iskad bakom sig och spännande möjligheter framför sig är Robin en förebild för alla som strävar efter att växa och utvecklas i sin karriär. Han visar att med engagemang, mod och en öppen inställning kan man nå sina drömmar och skapa en positiv inverkan på sin arbetsplats. Vi önskar Robin all lycka till i sina framtida äventyr hos Sweco och ser fram emot att följa hans fortsatta framgångar.