4 torra tips för att slippa dyra fuktskador

Pierres fukttips - Iskad

Fuktskador är bland det värsta en fastighetsägare kan råka ut för. Här är vår fukttekniker Pierres 4 viktigaste tips för att undvika fuktskador.

Om du står inför en fuktskada är prio ett att du direkt försöker begränsa skadan och skaffar proffshjälp. Då får du snabbt avfuktningsutrustning på plats som är anpassad för din skada. Tiden är inte din vän när en fuktskada har uppstått!

Men allra bäst är förstås att du slipper fuktskador helt och hållet. De kan bli både omfattande och dyra. Här är vår fukttekniker Pierre Abdés bästa proffstips som hjälper dig att spara både tid och pengar.

4 snustorra tips för att slippa fuktskador

  1. Se över diskbänksavlopp och vattenrör under era diskhoar med jämna mellanrum. Det är lätt hänt att man råkar komma åt rören, så att de tar skada eller glider isär och droppar obemärkt under lång tid.

  2. Dokumentera fuktskadan väl redan från början, så har du kontroll på vad som har hänt. Dessutom går felsökningen snabbare och dialogen med ditt försäkringsbolag underlättas.

  3. Ta aldrig några genvägar när du bygger badrum och andra våtrumsytor. Anlita en bra entreprenör som arbetar efter gällande branschregler och levererar rätt kvalitetsdokument.

  4. Se till att det är plusgrader överallt där det finns vattenrör så att det inte fryser.

Behöver du hjälp med fuktsanering? Klicka här för att få hjälp.