Markus röjer för både fest och vardag

Just nu storstädar vi och effektiviserar Iskads förråd. Markus som är förrådschef har jobbat med målet att bli klar till vårens tilltänkta 40-årsjubileum och grillfest. Nu får festligheterna vänta. För fira ska vi, så snart vi kan!

Det är 40 år sedan Iskad grundades och i 33 av de åren har vi bott i samma fastighet. Därför fanns ett behov av att sortera bort sånt som inte längre behövs och städa varenda maskin och varenda vrå i förrådet. Vi har tagit bort en hel skiljevägg och packat material och maskiner så att man ska kunna stå mitt i lokalen och direkt se vad man behöver.

– Nu ligger det mesta redo i färdiga kit, beroende på vilket jobb man ska göra, berättar Markus Gimbergsson.

Ordning spar tid
Ibland är det bråttom ut på jobb, till exempel om det står och sprutar vatten. Då spar det tid åt både Iskad och kunderna att sanerarna snabbt får tag i allt de behöver och kan ta sig ut till uppdraget.

 Markus och Pierre

Många maskiner har blivit både mindre och mer effektiva med bättre motorer och prestanda och självklart spar det också plats.

– Moderna stoftavskiljare, ett slags dammsugare alltså, kan man lyfta i en hand istället för som tidigare när man kånkade runt på en hel vagn.

Markus jobb innebär att han har hand om alla maskiner och fordon. Han ser till att de är i bra skick och att allt material finns på rätt ställe. Ibland får han åka ut på plats med kompletteringar.

– Jag ser till att grabbarna har det de behöver. Om en maskin eller ett fordon går sönder får jag åka ut och skruva lite eller byta ut delar.

Festligt på Iskad
Det roligaste med att jobba på Iskad tycker han är kollegorna. Och att ingen dag är den andra lik. Just nu ser han fram emot att kunna duka upp till fest i det nystädade förrådet när corona-krisen är över. Du kommer väl?