SANERINGSHJÄLTAR SOM TAR HAND OM SVINSTIOR

Ny_gris_luktsanering_webb_knapp

Har du varit i en svinstia och dragit in ett djupt andetag genom näsan? Det luktar illa, kan vara väldigt grisigt och är ingen arbetsmiljö för den känslige. Vi sanerar platser och miljöer som är betydligt värre än i filmen ovan. Lukt och smuts i lägenheter efter rök, avföring, döda djur, avlidna eller boende som lever i misär är några exempel.

Olika sorters sanering
Dålig lukt kan ha många orsaker som till exempel mögel, problem med avlopp eller vattenläckor. Även efter en liten brand kan ett helt hem behöva saneras på brandlukt som har fastnat i möbler och väggar. Vid sanering av nikotin måste man tvätta med särskilda saneringsvätskor innan man målar eller tapetserar, annars kan lukten komma tillbaka. En trasig frys fylld med mat kan ge en odör som påminner mycket om liklukt, och katturin luktar vasst och är mer svårsanerat än man tror.

Hitta de riktiga orsakerna
Gemensamt för alla saneringar är att hitta orsaken till lukten, ofta vet inte vår kund vad eller var orsaken är. Innan vi påbörjar saneringsarbetet identifierar vi grundproblemet till den dåliga lukten, därefter bestämmer vi vilken åtgärd vi ska genomföra.

Teknik och medmänsklighet
Det krävs både teknisk kompetens och medmänsklig ödmjukhet för att lyckas bra med en sanering. För att få bort lukt och smuts använder vi olika medel och tekniker beroende på orsak, ändamål och material.

Vid saneringsarbeten efter en bortgången människa är vi ödmjuka inför situationen och det är viktigt för oss att behandla alla inblandade med stor respekt. Vi kommer ofta i kontakt med personliga ägodelar som viktiga papper, fotografier med mera och visar alltid hänsyn och varsamhet när vi arbetar.

Saneringshjältar
Vi utför ofta saneringar i lägenheter där individen lever i sanitär olägenhet. Vi stöter på allt från rutten mat, odiskade tallrikar, larver, flugor och avföring till smutsiga utrymmen som inte städats på flera år.

Vårt jobb blir ofta att sortera och slänga samt ta till vara på viktiga och personliga saker som hyresvärden eller anhöriga får gå igenom. Sedan tvättar vi noggrant allt för hand för att få bort odör, smuts och inte minst bakterier. Det är inte vem som helst som arbetar i dessa miljöer och vi ser våra saneringstekniker som hjältar.