Vilken fasad visar du upp?

fasadtvatt-565x365

Nu när det är plusgrader dygnet runt är det dags att visa upp sin bästa fasad. Smutsiga husfasader ger en känsla av ett ofräscht närområde, och därför är det viktigt att sköta fastigheternas yttre. Fasadrengöring gör fastigheterna vackrare, sänker underhålllskostnaderna och förlänger livslängden.
De vanligaste orsakerna till smutsiga fasader är alger och avgasföroreningar, sådana missfärgningar kan sänka hela intrycket av en fastighet eller bostadsområde. Det kan medföra missnöjda hyresgäster och skapa en känsla av otrygghet. Men ett fult yttre är inte den farligaste risken. Smuts och alger drar till sig fukt som kan tränga in i fasaden vilket kan orsaka frostskador och sprickor där fukt kan tränga in.

Litet och stort, svårt och lätt
Vi hjälper fastighetsägare att vårda fasaderna för att förlänga livslängden och ge ett bra intryck, och vi tar oss an både enkla och svåra jobb. Från kyrkor och andra stora fastigheter ner till enskilda småväggar. Johan Skoglund är en erfaren saneringstekniker på Iskad, och har tvättat många fasader genom åren.

Se filmen om hur fasadrengöring går till.

Se filmen om hur fasadrengöring går till.

Anpassade medel och utrustning
– Vi anpassar tvättmedel efter underlag och smuts, ibland får man pröva sig fram till vad som fungerar bäst. En del tvättmedel har lång verkningstid och får ligga på upp till ett dygn eller två medan andra går att tvätta av efter några minuter.

Efter att medlet verkat klart högtryckstvättar vi av med vatten.
– Då anpassar vi i både tryck och temperatur på vattnet för att få bäst resultat beroende på förutsättningarna. De vanligaste uppdragen vi utför är på 3–5 våningar höga fastigheter, men vi kör så högt upp som vi når med lift och det är cirka 26 meter. Om lift inte går att använda så löser vi det med en annan anordning, avslutar Johan.

5 fördelar med fasadvård

  • En ren fasad ger hela kvarteret en ansiktslyftning.
  • Fasadvård förlänger livslängden på fasaden.
  • Det är kostnadseffektivt jämfört med reparationer orsakade av dåligt underhåll.
  • Rengöring minskar risken att fukt tränger in och orsakar fuktskador.
  • Minskad risk för ökade uppvärmningskostnader, orsakade av sprickor och andra erosionsskador.

Beställ fasadrengöring genom att ringa oss på 08-580 200 60 eller fylla i beställningsformuläret.

Läs hela nyhetsbrevet här.